Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981.


 

Σπουδές

Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στην Κρήτη (2000-2005).

Στη συνέχεια παρακολούθησε και ολοκλήρωσε πρόγραμμα σπουδών στη Συστημική Συμβουλευτική στο Εργαστήριο Διερέυνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στη Συστημική Ψυχοθεραπεία - Θεραπεία Οικογένειας (τετραετές πρόγραμμα) πάλι στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Ακολούθησε μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο Open University of London κι είναι κάτοχος Msc Forensic Psychology and Criminology. Ειδικεύτηκε παράλληλα στην χρήση ψυχομετρικών εργαλείων στο Maidenhead στην Αγγλία το 2013, στο εργαστήριο Team Focus.

Από την αρχή των σπουδών της ως και σήμερα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για διάφορα θέματα όπως είναι η συμβουλευτική με παιδιά κι εφήβους, οι χρόνιες ασθένειες , οι καταστάσεις που δημιουργούν μετα- τραυματικό στρες, ο επαγγελματικός προσανατολισμός και η κακοποίηση στην οικογένεια. Ακόμα παρακολούθησε θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο για τη χρήση και κατάχρηση ουσιών από τον Ιανουάριο έως το Μάιο του 2006.


 


 

Εργασιακή Εμπειρία

Το διάστημα 2003-2004 συνεργάστηκε με Σύλλογο Εξαρτημένων από το Αλκοόλ Ατόμων στη Κρήτη, όπου είχε αναλάβει τον συντονισμό της γυναικείας ομάδας καθώς και ατομικές συνεδρίες με μέλη του Συλλόγου ενώ συμμετείχε στο σεμινάριο «Seminars on alcohol related problems».

Ακολούθησε εξάμηνη πρακτική άσκηση στα Δικαστήρια Ανηλίκων Αθήνας ως επιμελήτρια ανηλίκων.

Σε εθελοντική βάση συνεργάστηκε με κέντρο κακοποίησης γυναικών και παιδιών όπου και συμμετείχε ως εκπρόσωπος του κέντρου στην εκδήλωση του American College of Greece «Health Fair»

Στη συνέχεια εργάστηκε σε εταιρία κοινωνικής υποστήριξης όπου ήταν αρμόδια για τη διαχείριση καταστάσεων κρίσεως, μετά- τραυματικού στρες, τη συμβουλευτική σε άτομα με αναπηρία ή σοβαρό τραυματισμό εξαιτίας τροχαίου ή εργατικού ατυχήματος, καθώς και συμβουλευτική σε οικογένειες θανόντων συνέπεια ατυχήματος όπου και διεξήγαγε ψυχολογικές πραγματογνωμοσύνες ως προς το νομικό συμφέρον των θυμάτων.

Εργάστηκε στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού από το 2010 έως το 2012 και στη συνέχεια στο Κέντρο Αποκατάστασης Ψυχικής Υγείας «Ηρεμία» από το 2013 έως το 2014. Είναι εξωτερική συνεργάτης του Κέντρου Αποκατάστασης κι Αποθεραπείας Φιλοκτήτη από το 2010.

 


 

Δημοσιεύσεις ομιλίες

Έχει συμμετάσχει σε ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Τα νέα» για θέματα όπως είναι η σχολική αποτυχία, η απιστία, οι έρωτες από το διαδίκτυο, τις σχέσεις γονέων και παιδιών, στο περιοδικό Vita και στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας Athens voice και στην εφημερίδα «Εύπολις».

Τον Οκτώβριο του 2009 πραγματοποίησε στο Ηράκλειο Κρήτης βιωματικό σεμινάριο με θέμα τις διατροφικές διαταραχές «Γιατί τρώω πολύ όταν δεν είμαι καλά».

Το Φεβρουάριο του 2010, πάλι στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποίησε βιωματικό σεμινάριο για τις σύγχρονες σχέσεις: «Άντρες από τον Άρη, γυναίκες από την Αφροδίτη» σε συνεργασία με την Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και Παρέμβασης Ε.Α.Ρ.

Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει βιωματικά σεμινάρια στο γραφείο της στην Αθήνα για γονείς: «όταν το χιόνι συναντά τη φωτιά» και για άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στον έλεγχο του φαγητού: «διαταραχές πρόσληψης τροφής, μια εισαγωγή» και το σεμινάριο «Γενεόγραμμα, κατασκευάζοντας το οικογενειακό μας δέντρο».